DE HOOFDGEITENBREIER HARRY BANNINK
Geb. 10-07-1929, overleed op 19-10-1999. Speelde piano en componeerde alle muziek voor De Film van Ome Willem. Ook componeerde hij voor J.J. de Bom, De Stratemaker op Zee Show en Het Klokhuis. Werkte jarenlang samen met Annie M. G. Schmidt; componeerde de muziek bij haar teksten (o.a. Ja Zuster, Nee Zuster). Harry ontving diverse onderscheidingen, zoals De Edison, De Televizierring en De Gouden Notenkraker.
1974 1989
DE PAPJESGEITENBREIER FRANK NOYA
Geb.12-11-1933. Speelde contrabas en soms basgitaar. Frank is een zeer goede jazz-bassist. Zoals we allemaal weten is Frank gék op bloemkool, maar dan wél...( zing allemaal maar even mee) MET EEN PAPJE, MET EEN PAPJE !
1975 1989
DE GROTE GRIJZE GEITENBREIER HARRY MOOTEN
Geb.02-05-1928, overleed in 1996. Speelde accordeon. Harry kreeg natuurlijk altijd een dikke kus van Ome Willem (zie foto rechtsonder). Harry speelde samen met o.a. Willy Alberti, Wim Sonneveld en Jasperina de Jong. Ook liet hij de mensen kennismaken met het gebruik van de accordeon voor het uitvoeren van klassieke werken. In 1972 werd hij hiervoor onderscheiden met een Edison.
1976 1983
GeitenBREIER !
Kijk eens aan, wie hebben we daar: een heuse PLASGEITENBREISTER !! Een unicum, want deze dames verschenen zelden in beeld. Wel stonden ze altijd klaar om de rakkers naar de wc te begeleiden. En dan nu de grote onthulling : ze waren de administratieve medewerkers van de VARA !
Ome Willem heeft zich verkleed als plasgeitenbreister !!
INVAL-GEITENBREIERS
Wim Essed, bas
Henk Westrus, accordeon Koos Seriese, bas
Dick van der Stoep, piano
HOME POPPENKAST GASTEN
BUITENFILMPJES